Nasza propozycja na majówkę 2017 roku czyli Rejs Kulinarny
Na tegoroczną majówkę proponujemy Państwu Rejs Kulinarny po wodach Środkowej Chorwacji.
Wybrzeże Chorwacji i malownicze wyspy to raj dla żeglarzy i...smakoszy. Zwłaszcza słoneczna Dalmacja przyciąga turystów doskonałą kuchnią pachnącą ziołami, winem, szynką pršut, która z powodzeniem konkuruje z włoskim prosciutto, serami o intensywnych smakach i zapachach oraz tradycyjną rakiją. A wszystko to w otoczeniu surowej i pięknej przyrody oraz niepowtarzalnej architektury. My zakochaliśmy się w Chorwacji na zabój. Dlatego postanowiliśmy podzielić z Wami naszą miłością do ludzi, kultury, architektury i oczywiście kuchni.
Podczas tygodniowego rejsu proponujemy Wam kulinarną przygodę. Będziemy próbować lokalnych dań w portowych tawernach, by później, podczas warsztatów kulinarnych na dzikiej plaży przy ognisku, odtwarzać potrawy ze smaku. Wybierzemy się na zakupy na targ, odwiedzimy lokalnych producentów żywności, spróbujemy win oraz ryb i owoców morza. Smak dorady z rusztu zjedzonej kilka lat temu w maleńkim porcie pamiętam do tej pory, owoce morza prosto z targu, przyrządzone w miejscowym winie, z ziołami – nie mają sobie równych, a gdy doda się do tego zapach morza i powiew wiatru w żaglach – przeżycia są niezrównane.
Rejs luksusowym prawie 16 metrowym jachtem Oceanis 50 Family - 6 cab. - Lowa - 2011. ( zdjęcia pod Wydarzeniem ).
Kabiny: 4 kabiny 2 osobowe i 1 jednoosobowa.
Uwaga; 9 miejsc.
Rejs poprowadzi znający te wody kapitan.
Cena 1290 zł /os
1 wpłata 645 zł
2 wpłata 645 zł płatna do 15 lutego
Do tego :
opłata klimatyczna 8 euro/os
opłaty portowe 60 euro/os
wyżywienie 100 euro/os
Opłata portowa, klimatyczna i koszt wyżywienia płatne w euro w dniu rozpoczęcia rejsu do kasy jachtu.
Osobom zainteresowanym szczegółowymi informacjami wyślemy Kartę Rejsu.
W momencie wpłaty I raty miejsce jest zarezerwowane. W przypadku rezygnacji do 45 dni przed rozpoczęciem rejsu opłaty u armatora zostaną już uiszczone i wówczas zwrot wpłaconych kwot uczestnictwa nie jest możliwy, chyba, że rezygnujący uczestnik wskaże kogoś na swoje miejsce.
Po wpłacie 2 raty uczestnik warsztatów kulinarnych staje się właścicielem miejsca na jachcie.
Joanna Włodarska
505 061 237
siedliskopodlipami@gmail.c
http://
***